Soraa, sepeliä, mursketta ja kivituhkaa

SORAA, SEPELIÄ, MURSKETTA JA KIVITUHKAA KULJETETTUNA ALUEELLA TURKU-RAISIO-NAANTALI JA KOKO TURUN SEUTU


Tarjoamme laajan valikoiman sepeliä, soraa, mursketta ja kivituhkaa. Pystymme toimittamaan yksittäiset pienkuormat ja laajat maa-aineskokonaisuudet isoille työmaille. Soita ja kysy lisää!

MURSKE

Murske on kalliosta tai luonnonkivestä murskattua kiviainesta, joka on raekooltaan 0-11/16/32/63/90 tai 150 mm. Kalliomurske sisältää ns. ”nolla-aineen” eli hienointa kivijauhetta, joten se tiivistyy eikä läpäise vettä. Kalliomursketta käytetään useisiin eri tarkoituksiin raekoosta riippuen. Hienommat murskelaadut sopivat mm. tie- ja piharakenteiden kerroksiin, karkeampien soveltuessa erityisesti alustan tasoitukseen päällysteitä varten sekä parantamaan kantavuutta.

ERI MURSKELAATUJA JA NIIDEN KÄYTTÖKOHTEITA:

  • 0-11 mm: sopii erityisesti pihojen ja pihateiden pintamateriaaliksi.
  • 0-16 mm: suosittuja erityisesti parkkipaikkojen pintamateriaalina ja sorateiden kunnossapidossa sekä asfaltin alla tasausmateriaalina.
  • 0-32 mm: kantaviin kerroksiin rakennuksien alle, teiden tasauskerrosten alle ja työmailla teiden pintamateriaalina.
  • 0-63 mm: alustan tasaamiseen päällysteitä varten, kantavuuden parantamiseen sekä myös varsinaiseksi kantavaksi kerrokseksi
  • 0-90 ja 0-150 mm: alustan tasaamiseen tulevia rakenteita varten sekä kantavuuden parantamiseen.

SEPELI

Sepeli on kalliosta tai luonnonkivestä murskaamalla tehtyä, seulottua kiviainesta, jonka raekoko on 3–6 mm (hiekoitussepeli) tai 6–11, 8- 16 ja 8 - 32 mm salaojitukseen ja kapillaarikatkoon (estämään kosteuden pääsyn rakenteisiin)  Sepelistä puuttuu nk. ”nolla-aines”, joten se on vettä läpäisevää. Sepeli on monipuolinen materiaali, jota voi käyttää useisiin eri käyttötarkoituksiin.


KIVITUHKA

Kivituhka on monikäyttöinen materiaali, joka on tehty kalliosta tai sorakivistä murskaamalla tehtyä kiviainesta. Raekoot ovat 0-3 mm tai 0-6 mm. Kivituhka soveltuu mm. kenttien, piha- ja ajoteiden päällysteeksi sekä pihakivetysten pohjaksi ja sauma-aineeksi.  Tiivis, hoidettu kivituhkapinta on vedenpitävä materiaali eikä kuoppaannu kunhan kallistuksilla varmistetaan ettei vesi keräänny yhteen pisteeseen

Sora

Sora on monikäyttöinen maa-aines, jota toimitamme rakennusliikkeille, urakoitsijoille ja yksityisille rakentajille, sillä se soveltuu eri paikkoihin ja käyttötarkoituksiin. Sora sopii käytettäväksi rakennusten pohjiin, pihamaille ja maisemointiin. Täytesora soveltuu hyvin perustäyttöön ja on mursketta edullisempi vaihtoehto. Salaojasora soveltuu erinomaisesti rakeisenkoostumuksen ansiosta salaojitukseen.

Soraa, sepeliä, kivituhkaa ja mursketta) pienille ja suurille työmaille mm. alueella: Varsinais-Suomi: Turku, Raisio, Naantali, Kaarina, Paattinen, Aura, Rusko, Vahto, Masku, Nousiainen, Askainen, Mynämäki, Mietoinen, Piikkiö, Paimio, Merimasku, Rymättylä, Lieto, Yliskulma, Parainen ja Nauvo.